Meer over Collamer

Image Understanding Collamer

Wat is Collamer?

Collamer is een collageen copolymeer met een kleine hoeveelheid gezuiverd collageen dat van nature in het lichaam voorkomt. De naam is afgeleid van een combinatie van de woorden 'collageen' en 'polymeer', en het is een eigen materiaal dat uitsluitend door STAAR Surgical gebruikt wordt in onze oogcorrectieproducten, inclusief de presbyopie ICL-lens.

Collamer is de reden waarom we naar onze producten verwijzen als ICL's of implanteerbare Collamer lenzen. In aanvulling op de kleine hoeveelheid gezuiverd collageen, is de rest van het materiaal dat in onze lenzen gebruikt wordt vergelijkbaar met het materiaal dat in zachte contactlenzen aanwezig is.

Voordelen van Collamer

Collamer heeft een aantal belangrijke voordelen die het tot één van de meest onderscheidende aspecten van onze hoogwaardige oogcorrectie-oplossingen maken:

Biocompatibiliteit

  • Collamer is biocompatibel, waardoor onze lenzen in natuurlijke harmonie met uw oog werken. Voor het implanteren van onze lenzen is het niet nodig om de (natuurlijke) kristallens van uw oog te verwijderen. De biocompatibiliteit van Collamer zorgt ervoor dat onze lenzen 'rustig' en comfortabel zitten en stabiel blijven in uw ogen.

Zacht en flexibel

  • Onze lenzen zijn zacht en flexibel omdat ze van Collamer gemaakt zijn. Deze zachte, flexibele structuur van onze lenzen maakt het voor artsen makkelijk om ze veilig in uw ogen te implanteren met behulp van een kleine incisie.

ICL’s hebben het gezichtsvermogen van mensen verbeterd in de hele wereld en dit al 30 jaar lang, en werden wereldwijd in meer dan 1.000.000 ogen geïmplanteerd.

Scherpte met Collamer

De enorme voordelen van Collamer helpen ertoe bij te dragen onze ICL-familie van oogcorrectielenzen tot de beste keuze te maken voor patiënten die op zoek zijn naar levens veranderende visuele vrijheid. Ze geven u niet alleen de scherpte en het vertrouwen dat u nodig heeft om weer te kunnen genieten van de dingen waar u van houdt, maar ze geven u ook de mogelijkheid om ze in de toekomst te verwijderen als dat nodig is.

Dat komt omdat het met onze ICL-lenzen - naast de manier waarop uw arts ze zou implanteren en waar uw arts de lenzen zou plaatsen - niet nodig is om iets in uw natuurlijke oog te verwijderen. Dat betekent dat u met onze presbyopie ICL-lenzen niet verplicht bent om uw hoornvlies te veranderen of uw natuurlijke lens te verwijderen in vergelijking met andere chirurgische opties voor presbyopie-zichtcorrectie.

Collamer en de presbyopie ICL-lens

Als het gaat om de presbyopie ICL-lens, speelt Collamer een belangrijke rol in het helpen behandelen van de effecten van presbyopie op een manier die comfortabeler en handiger is voor patiënten dan het dragen van een leesbril of het dagelijks inbrengen van contactlenzen.

Dat komt omdat de eigenschappen van Collamer en de vormgeving van de lenzen het mogelijk maken dat deze op natuurlijke wijze in uw oog zitten, zodat ze voor u niet zichtbaar of lichamelijk voelbaar zijn. Collamer past zich ook snel aan de structuur van uw ogen aan, zodat u kort na uw ingreep uw normale activiteiten weer kunt opnemen.

Dus, behalve dat u uw telefoon weer vanaf een normale afstand kunt lezen en bekijken, stelt de unieke biocompatibiliteit van Collamer u ook in staat om weer te rennen, te wandelen, te zwemmen en naar de sportschool te gaan zonder dat u een onhandige bril moet dragen of uw contactlenzen moet uitdoen. Het is echte visuele vrijheid die u niet eerder heeft ervaren. En binnen handbereik met de presbyopie ICL-lens.

Belangrijke veiligheidsinformatie over de Presbyopie ICL

Voordat u een Presb-ICL-operatie overweegt, moet u een volledig oogonderzoek ondergaan en met uw oogarts praten over de Presb-ICL-ingreep, in het bijzonder over de mogelijke voordelen, risico’s en complicaties. U dient de tijd die nodig is om te herstellen na de operatie te bespreken. De Presb-ICL is ontworpen voor de correctie/vermindering van tot -20 dioptrieën (D) of bijziendheid met of zonder presbyopie voor patiënten van 21 tot 60 jaar; en voor patiënten van 21 jaar of ouder die zijn behandeld met een intraoculaire lens. Implantatie van de Presb-ICL is een chirurgische ingreep en gaat als dusdanig gepaard met mogelijk ernstige risico’s. Wat volgt, zijn mogelijke complicaties/bijwerkingen: aanvullende operaties, cataractvorming, voorbijgaand of aanhoudend verlies van het best gecorrigeerde zicht, verhoogde druk in het oog, verlies van cellen op het binnenste oppervlak van het hoornvlies, irritatie van het bindvlies, zwelling van het hoornvlies, endoftalmitis (ontsteking van het volledige oog), aanzienlijke verblinding en/of halo’s rond lichten, hypheem (bloed in het oog), hypopyon (pus in het oog), ooginfectie, Presb-ICL-dislocatie, macula-oedeem, nietreactieve pupil, pupilblokglaucoom, ernstige oogontsteking, iritis, uveïtis, glasvochtverlies en hoornvliestransplantatie.