Rubik

Over de presbyopie ICL-lens

Weet u nog hoe moeilijk het was om de Rubik's Cube op te lossen? De presbyopie ICL-lens maakt het behandelen van de effecten van presbyopie en wazig zicht veel minder ingewikkeld.

Masthead page photo
Neutral eye

De presbyopie ICL-lens: Een innovatieve oplossing voor presbyopie

Voor het zien van voorwerpen van dichtbij is de tijd van brillen en contactlenzen voorbij. De presbyopie ICL-lens is een biocompatibele implanteerbare Collamer lens (ICL) die werkt met de natuurlijke lens, die indien nodig verwijderd kan worden én die -naast presbyopie- ook kan werken voor het zien op verre afstand. Bovendien vereist het slechts een snelle, eenmalige ingreep.

EVO Viva Photoshoot FPO 9

Voor wie is de presbyopie ICL-lens?

De presbyopie ICL-lens is een effectievere oogcorrectie-oplossing voor mensen die last hebben van presbyopie en bovendien makkelijker dan een bril. De meeste van onze patiënten zijn tussen 45 en 60 jaar oud, maar de presbyopie ICL-lens kan de optimale oplossing zijn voor iedereen tussen de 21 en 60, omdat het ook gebruikt kan worden als een volledige zichtoplossing. Praat vandaag met uw arts om te weten te komen of de presbyopie ICL-lens geschikt is voor u.

Image

Experts die mensen helpen weer scherp te zien

Naast de presbyopie ICL-lens heeft onze innovatieve Myopie ICL, bijvoorbeeld de ICL, het gezichtsvermogen van mensen in de hele wereld verbeterd, en dit al meer dan 25 jaar. De internationale Myopie ICL:

  • Wereldwijd meer dan 2 miljoen lenzen verkocht
  • Een patiënttevredenheidspercentage¹ van 99,4%
  • Beschikbaar in meer dan 75 landen

Belangrijke veiligheidsinformatie over de Presbyopie ICL

Voordat u een Presb-ICL-operatie overweegt, moet u een volledig oogonderzoek ondergaan en met uw oogarts praten over de Presb-ICL-ingreep, in het bijzonder over de mogelijke voordelen, risico’s en complicaties. U dient de tijd die nodig is om te herstellen na de operatie te bespreken. De Presb-ICL is ontworpen voor de correctie/vermindering van tot -20 dioptrieën (D) of bijziendheid met of zonder presbyopie voor patiënten van 21 tot 60 jaar; en voor patiënten van 21 jaar of ouder die zijn behandeld met een intraoculaire lens. Implantatie van de Presb-ICL is een chirurgische ingreep en gaat als dusdanig gepaard met mogelijk ernstige risico’s. Wat volgt, zijn mogelijke complicaties/bijwerkingen: aanvullende operaties, cataractvorming, voorbijgaand of aanhoudend verlies van het best gecorrigeerde zicht, verhoogde druk in het oog, verlies van cellen op het binnenste oppervlak van het hoornvlies, irritatie van het bindvlies, zwelling van het hoornvlies, endoftalmitis (ontsteking van het volledige oog), aanzienlijke verblinding en/of halo’s rond lichten, hypheem (bloed in het oog), hypopyon (pus in het oog), ooginfectie, Presb-ICL-dislocatie, macula-oedeem, nietreactieve pupil, pupilblokglaucoom, ernstige oogontsteking, iritis, uveïtis, glasvochtverlies en hoornvliestransplantatie.

1. Patient Survey, STAAR Surgical ICL Data Registry, 2018